Munkavédelem könnyen és érdekesen

Azt gondolom, hogy nehéz manapság a vállalatok és főleg a vállalkozók körében találni bárkit, aki a munkavédelemre ne fintorogni kezdene, és ne kezdené el mondani, hogy csak a pénzt viszi, valóban értelmetlen, mert a munkavédelmi oktatáson az emberek nem figyelnek oda, egy nap elmegy a munkából úgy, hogy semmi értelme, az alkalmazottak végig unatkozzák az egészet, a munkavédelem pedig egy irodaházban egészen egyszerűen felesleges, mert nem nagyon van olyan tevékenység, ami közvetlenül veszélyeztetné az alkalmazottak testi épségét vagy életét. Természetesen ez a hozzáállás kicsit más egy termelést végző vagy gyártó cégnél, de egyébként nem sokkal sajnos.

Azt kell mondjam, hogy mindenkinek meg kellene ismerkedni a tsr safety csapatával, az ő általuk nyújtott szolgáltatás minőségével, és az általuk végzett munkavédelmi oktatás fajtájával és élményével, és akkor biztosan nem lenne tovább kérdés, hogy érdemes-e egy havi díjas szolgáltatás részeként valódi értéket teremtő szolgáltatást nyújtó csapatot keresni, és a munkavédelem területét profin, szakmai szempontok alapján, és nem csak sablon dokumentumokkal, semmitmondó, de a törvénynek megfelelő oktatással elvégezni. Biztos vagyok benne, hogy mindenki máshogy látná a dolgot, ha csak öt percre belehallgatna az általuk végzett oktatás anyagába.

Az én alkalmazottjaim ugyanis teljesen meg voltak lepődve, hogy nem a szokásos, egész nap a telefont nyomkodós, unalmas és semmit mondó oktatással találják szembe magukat. Valódi szituációk és teendők sora fogadta őket, úgy, hogy rávilágított, bizony az irodai munka is tartogat veszélyeket, amik addig ártalmatlanok, ameddig nem alakulnak ki, ha azonban egyszer előfordulnak, mivel nem számít rájuk senki és nincsenek felkészülve rá, biztosan nagy problémákat okoz. Gondolhatunk itt egy tűzesetre, vagy egy csúszós lépcsőre vagy egy billegő szekrényre, ha megindul az alkalmazott felé. Megéri tehát velük dolgozni, mert teljesen máshogy nyúlnak a témához, úgy hogy nem csak a törvényi feltételeknek feleltetik meg a céget, hanem valódi értékeket teremtenek, valódi védelemmel.

Add a Comment