Otthoni festés legnagyobb segítsége

Mi elmondhatjuk magunkról a férjemmel, hogy szinte mindent magunk csináltunk a házon amit megvettünk. Mindent magunk újítottunk fel. Mi csináltuk a festést és a csempézést is, de kisebb átalakításokat is megcsináltunk ketten. Egyrészt persze mondhatják sokan, hogy könnyű dolgunk van, hiszen a férjem nagyon sokáig az építőiparban dolgozott, segítség nélkül azonban hihetetlen sok munka és idő volt még ketten megcsináltuk olyanra a kis házunkat amilyennek látni szerettük volna. Én a festésben tudtam leginkább segíteni, s el is mondhatom, hogy a legnagyobb segítségem ebben az a falcsiszoló volt, amit a fabrikshop.hu oldalról rendeltünk és ami nem gondoltam volna, hogy ennyire hatékonnyá és gyorssá teszi számomra a festés előkészítését.

Kifejezetten elutasítom a felújításunk óta, hogy a nők nem tudnak megfelelően szerepet vállani a felújítási munkálatokban. Én azt gondolom, hogy nyilván sok idő és energia volt a férjemnek megtanítani és elmondani, hogy mit hogyan kell csinálnom, de azért amikor mindez megtörtént nyugodtan rám tudott hagyni részfeladatokat, amiket bizony elég gyorsan és hatékonyan meg tudtam csinálni, így már tudott támaszkondi azokra a munkákra, amelyekkel előkészítettem a festést vagy a burkolást például.

Persze most már én is értem, hogy miért mondta mindig, amikor még ilyen területen dolgozott, hogy a legnagyobb hangsúly mindig a szerszámokon van, hiszen ha azok profik és sokféle, hatékony módon tudnak segítséget nyújtani a kivitelezés során, töredék idő alatt, sokkal nagyobb minőségben lehet elvégezni a felújítási feladatokat. Az pedig csak hab a tortán, hogy a kettőnk kapcsolatát is hihetetlen módon megerősítette a közös munka. Éppen ezért én azt mondom, hogy ha valakinek van egy kis kézügyessége, affinitása és ideje, mindenképp vágjon bele bátran felújítási feladatokba. Ha nem is mindbe, de egyszerűbb dolgokba mindenképpen.

Add a Comment