Tavaszra hangolódás

Pozitív gondolkodású embernek tartom magam, amiből az következik, hogy ritkán vagyok ok nélkül borongós hangulatban, de néha a hosszú, hideg, téli napok egy kissé engem is le tudnak hangolni. Nagyon sokat segít ezekben az esetekben, ha már közeleg a tavasz, és néhány pici jel arra utal, hogy jön a kikelet, a jó idő, hogy lassan vége szakad a legangoló, szürke hideg téli napoknak.

Már az első adandó alkalommal ki szoktam szakadni a négy fal közül, és kisebb nagyobb kirándulásokat téve igyekszem javítani a lehangolt, szomorkás kedvemen. Szerencsés helyzetben vagyok, mert szülőfalum határában, lakóházamtól öt-hat kilométeres távolságban található egy szénsavdús forrás festői környezetben. A forrás gyalog könnyedén megközelíthető. A lankás domboldalak között megerőltetés nélküli, a falu határától számított fél órás gyaloglás után elénk is tárul a Csevice nevű forrás. Imádok ide kirándulni, mert gyönyörű a környezet. Ezen túl rengeteg szép gyerekkori emlék is eszembe jut, ami a forráshoz kötődik. Már fiatal koromban is szerettem fényképeket készíteni a pillanatok megörökítése céljából, és ez a fotózási szeretet megmaradt felnőtt koromban is.

A napokban is egy ilyen túrara készülve a telefonom segítségével terveztem néhány kora tavaszi képet készíteni a forrás közelében. Ma már megkönnyíti a pillanatok megörökítését az okos telefon, mivel digitális technológiával nagyon szép, éles fotók készíthetők. Nagy szomorúságomra azonban csak egy két képet tudtam készíteni, mert a kamera felmondta a szolgálatot. Haza érve azonnal igénybe vettem az apple szerviz szolgáltatását, aminek köszönhetően a kapcsolat felvételtől számított fél órán belül ismételten kifogástalan állapotban volt a telefonom, és lehetőség nyílt ismét a fényképezésre. Köszönet a gyors segítségért.

Add a Comment